Mob/ WhatsApp: 0086 18761513565 Betty Lv

E-post: [e-postskyddad]

alla kategorier

Nyheter

Hem> Nyheter

Vad är skillnaden mellan en böjd stålplåt och en platt stålplåt?

Tid: 2022-11-14 Träffar: 21

Med den snabba utvecklingen av den skottsäkra industrin har olika skottsäkra enheter utvecklats. Så när det kommer till att välja vilken tallrik som är bäst för dig själv finns det alltid många alternativ. För de flesta är försvarsnivån, materialet och priset alltid den första faktorn när man gör val. Beroende på material kan hårda pansarplattor huvudsakligen delas in i tre kategorier, keramiska plattor, PE-plattor och stålplåtar; När det gäller försvarsnivån är USA:s NIJ-standarder, tyska standarder, ryska standarder och andra standarder alla vanliga standarder. Dessutom kommer tallrikar oftast i två stilar, böjd typ och platt typ. När folk handlar tallrikar misslyckas de ofta med att uppmärksamma denna typ av detaljer. I själva verket är det mycket viktigt att välja rätt krökning av plattan. Det påverkar din komfortgrad och flexibilitet under den taktiska aktiviteten. Här är detaljerna för de två stilarna.

Vad är skillnaden mellan en böjd stålplåt och en platt stålplåt-正文1

1 Böjda tallrikar

Böjda plattor ligger inte platt på bröstet utan anpassar sig snarare till formen på den mänskliga bröstkorgen. Så jämfört med platt platta är den mycket bekvämare att bära. Med utvecklingen av tekniken har böjda plåtar utvecklats till två typer: enkelböjda plåtar och flerböjda plåtar.

1) Enkelkrökta plattor

Den enkelböjda plattan är en platta med endast en kurva som passar kurvan på den mänskliga bröstkorgen, vilket kan föreställas som en rektangulär platta skuren från ett rör. Jämfört med flerböjd platta är den enda mycket enklare och billigare.

2) Flerkrökta plattor

Det finns också ytterligare kurvor på den flerkrökta plattan. Och det brukar finnas hörnsnitt i överkanten av plåten.

Vissa skulle hävda att eftersom det sveper sig runt kroppen skulle det skydda lite mer. Böjda plattor sägs också mildra penetration genom att inte tillåta rundor att slå i en 90-graders vinkel. Dessutom hindrar hörnsnitten i den övre kanten av den flerkrökta plattan inte armarnas rörelse i taktiska aktiviteter, vilket tillåter flexibel användning av vapen och andra vapen. En nackdel med att använda en böjd platta i din skottsäkra väst är att det är väldigt komplicerat att göra en för varje kropp, och de kommer vanligtvis i en standardstorlek. Eftersom den krökta ytan avleder kulor är ett problem att vi inte vet var kulan kommer att ta vägen, vilket förmodligen orsakar sekundära skador på bärarna och deras följeslagare.

2. Platta plattor

Platta plattor är billigare än böjda plattor. De som egentligen inte vet så mycket om produkten skulle säga att böjda plattor är bättre än platta plattor. Men det är inte sant - medan böjda plattor kommer att få kulan att avleda, kommer platta plattor automatiskt att stoppa kulan, utan sekundär skada. Dessutom gör den enkla strukturen, populära priset och enkla tillverkningsprocessen den platta plattan till ett bättre val för många människor. Till exempel är de nuvarande högnivåsköldarna, såsom NIJ III och IV-sköldar, mestadels utvecklade med en platt struktur, och pansarplåtarna som används på jeep, Hummer och andra fordon är också av platt struktur. Men det är ett faktum att platta plattor är mycket mer obekväma att bära jämfört med böjda plattor.

3. Hörnklippning

Vi kan märka att det vanligtvis finns hörnskärningar i de övre kanterna på vissa plattor, som kallas Shooters Cuts (SC). Denna struktur är utformad för att underlätta användarens vanliga fotograferingsåtgärder. En platta utan hörnskärning kommer att hindra skjutningen i viss utsträckning.

Dessutom finns det även några plattor med asymmetriska hörnsnitt, som kallas Advanced Shooters Cuts (ASC). Denna design kommer från idén att rörelseamplituderna för vänster och höger arm vid fotografering skiljer sig från varandra.

Olika typer av plattor har alla sina egna fördelar och nackdelar. När du väljer plattor, föreslås det att det första du bör göra är att till fullo studera slagfältsförhållandena och göra ett rationellt val utifrån din egen faktiska situation.

Vad är skillnaden mellan en böjd stålplåt och en platt stålplåt-正文2