Mob/ WhatsApp: 0086 18761513565 Betty Lv

E-post: [e-postskyddad]

alla kategorier

Nyheter

Hem> Nyheter

Vad är skillnaden mellan mjuk rustning och hård rustning?

Tid: 2022-11-14 Träffar: 23

Som vi vet kan skottsäkra västar delas in i olika nivåer utifrån skyddsförmåga, samtidigt som de även kan delas in i mjuk typ och hård typ, baserat på material. Eftersom vi redan har introducerat skyddsnivåer och standarder för kroppsskydd, kommer vi idag att prata om skillnaderna mellan mjuk rustning och hård rustning.

Vad är skillnaden mellan mjuk rustning och hård rustning-正文1

1. Mjuk rustning

Mjuk rustning är huvudsakligen gjord av nylon, aromatisk polyamidsyntetfiber och polyeten med ultrahög molekylvikt, som alla är högpresterande fibrer med låg densitet, hög hållfasthet, stor seghet och utmärkta formningsegenskaper. Med sådana material som används är mjuk rustning mycket lättare, mjukare och lättare att bära. Men många tvivlar på att en sådan lätt och mjuk skottsäker rustning kan motstå kulor. Kulornas stöt mot fiberskiktet kommer att utvecklas till dragkraft och skjuvkraft, under vilka stötkraften som produceras av kulor kan försvinna till anslagspunktens periferi, efter förbrukning av det mesta av kinetisk energi. Så här fungerar mjuk rustning i att motstå kulor. Men mjuk kroppsrustning är inte lika stark som sin hårda motsvarighet (endast tre nivåer, NIJ IIA, II och IIIA finns på marknaden), vilket bara kan stoppa pistol- och hagelgevärsskott på ett tillförlitligt sätt. Men när det kommer till större hot bör vi vända oss till hård rustning.

2.Hård rustning

Hård rustning hänvisar till kombinationen av mjuk rustning och hårda plattor. Dessa plattor är huvudsakligen gjorda av metaller, keramik, högpresterande kompositplattor och andra hårda material. Utrustad med tunga och hårda plåtar är hård rustning mer tung och oflexibel än mjuk pansar, samtidigt som dess skyddsförmåga har förbättrats anmärkningsvärt. I en skottincident träffar och spricker kulan först den hårda plattan, under vilken det mesta av dess energi sprids, och sedan förbrukar de högpresterande fibrerna resten av kinetisk energi. Hård kroppsrustning är mycket starkare än mjuk kroppsrustning tack vare den ogenomträngliga inre plattan. De kan stoppa mer kraftfulla gevärskulor, som AP (pansarpiercing) och API (pansargenomborrande brand).

Vad är skillnaden mellan mjuk rustning och hård rustning-正文2

Som vi kan se finns det väsentliga skillnader mellan mjuk rustning och hård rustning i struktur och skyddsförmåga. Så när vi väljer kroppsrustning måste vi göra klart vilken typ av hot vi kan stöta på, och göra ett rimligt val.

Ovanför är allt förtydligande för mjuk rustning och hård rustning. Om det fortfarande finns några frågor, välkommen att kontakta oss.

Newtech har länge varit dedikerad till utveckling och forskning av skottsäker utrustning, vi tillhandahåller kvalitets NIJ III PE Hard Armor Plates och västar, såväl som många andra produkter. När du överväger att köpa hårda pansarplåtar kan du besöka Newtechs webbplats för att hitta den bästa för dig själv.