Mob/ WhatsApp: 0086 18761513565 Betty Lv

E-post: [e-postskyddad]

alla kategorier

Nyheter

Hem> Nyheter

Varför upphör kroppsskydd?

Tid: 2022-11-14 Träffar: 26

I takt med att de politiska terroristincidenterna förvärras och eskalerar ständigt, har skyddsutrustning gradvis kommit till allmänhetens syn. Inför så många val tar människor alltid många faktorer i beaktande, varav en är utgången av skyddsprodukten.

Varför upphör då kroppsskydd? Hur länge håller kroppsskydd? Här är tolkningar av dessa frågor.

Alla skyddsprodukter är gjorda av ett eller flera material, och med tiden kommer alla material att åldras gradvis, och den strukturella prestandan försämras långsamt där. Samtidigt har material alla sina specifika egenskaper i struktur och stabilitet. Därför har alla skyddsprodukter utgångsdatum och utgångsdatumet varierar alltid från en till en annan beroende på materialet. Många tror att kroppsrustningar måste förbli användbara inom sin giltiga period, men så var inte fallet. Den skyddande effekten av skottsäkra produkter under garantitiden påverkas av många faktorer, såsom material, användningsfrekvens, underhåll och produktstorlek.

1.Material

Materialet i kroppsskydd är en av de viktiga faktorerna som påverkar dess livslängd. Precis som alla organiska material kommer materialen som används för att tillverka skottsäkra produkter att försämras gradvis över tiden, vilket resulterar i en försämring av deras prestanda. Olika material har olika struktur och stabilitet, så kroppsskydd av olika material har olika utgångsdatum. Nu kan kroppsskydd tillverkas av många material, som kevlar, PE, stål och keramik, etc., och det finns också vissa skillnader i deras livslängd.

Till exempel försämras mjuk rustning mycket snabbare än hård rustning och är särskilt känslig för värme och väta (när en mjuk pansar är helt mättad med vatten bör den bytas ut omedelbart). PE-pansar visar alltid ett starkare högtemperaturmotstånd än kevlarpansar.

Hård pansarplatta

2.Använd Frekvens

Användningsfrekvensen är också en viktig faktor som påverkar livslängden för skyddsutrustning. Med skottsäkra västar till exempel, jämfört med en ibland använd skottsäker väst, har en ofta använd alltid en sämre prestanda, för användning av skyddsutrustning orsakar vanligtvis en del slitage, vilket resulterar i att deras livslängd förkortas.

3.Maintenance

Hur du underhåller din kroppsrustning kommer också att påverka hur lång tid kroppsrustningen kan användas. Vissa kroppsrustningar måste förvaras i en specifik miljö på grund av deras material.

Till exempel bör den mycket använda Kevlar skottsäkra västen och plattorna behållas för att undvika direkt kontakt med solljus och vatten. Långvarig kontakt med vatten kommer att avsevärt minska deras skyddande effekt, och sedan deras livslängd. Dessutom måste du förvara din väst på en plats som gör att den kan vila i ett plant läge.

4.Size

Det sista som i hög grad påverkar livslängden för kroppsskydd är hur passform den är. När man bär en lös skottsäker väst kommer människor att lägga överdriven belastning på de ballistiska panelerna eftersom de kommer att kunna röra sig inuti bäraren istället för att trycka tätt mot kroppen. Om en skottsäker väst är för tight för någon kan det få hans väst att skrynklas och skada de ballistiska panelerna. Så det är viktigt för dig att bära en väst som passar dig bra och göra några justeringar när det behövs för att minska deras skador och maximera dess skyddande effekt.

Utan att veta hur köparna använder och underhåller sina produkter har tillverkarna inget sätt att lova ett exakt utgångsdatum. Många av dem kommer att genomföra en prestandatestning av produkterna och ge ett allmänt tidsintervall. Så det finns alltid en etikett på produkterna: "gäller inom giltighetstiden utan avsiktlig skada". Generellt sett är garantitiden som utlovas av tillverkarna inte särskilt lång, vilket vanligtvis är 3~5 år, eftersom att ge användaren en lång garantiperiod ofta öppnar tillverkaren för potentiella rättegångar, och sedan ökar försäkringskostnaderna, vilket resulterar i en ökning av slutpris på produkten. Därför är det möjligt att utgången skyddsutrustning fortfarande har god skyddsförmåga. Trots det föreslår vi fortfarande att du ska följa utgångsriktlinjerna från tillverkaren oavsett om du tycker att din väst ska hålla längre. Det kan vara en fråga om liv och död.

Varför upphör kroppsrustning-正文